Varmista tilitoimiston sopivuus myös yrityskaupasta johtuvan muutoksen jälkeen

Kirjoittanut: Suvi

Asiantuntija KLT, YAT
Julkaistu: syys 8, 2020

Aina Inkeri Ankeinen, tuo Pilvi Hämäläisen mainio sketsihahmo, tuli tunnetuksi muutosvastarinnan kiteyttävästä kysymyksestä: “Onko kaiken aina pakko muuttua?” Muutosvastarinnalla on monia syitä, mutta vastustus on erityisen suurta silloin, jos muutokseen ei ole voinut itse vaikuttaa eikä valmistautua.

Muutokset tilitoimistojen omistussuhteissa eivät ole ihan harvinaisia. Tavanomainen tilanne on oman taloushallinnon yrityksen myynti eläköitymisen yhteydessä. Tällöin asiakkaat yleensä siirtyvät melko ongelmattomasti uuden tilitoimiston asiakkaiksi.

Toinen tyypillinen tilanne kuvaa markkinataloutta laajemminkin, kun isot toimijat sulauttavat pienemmät itseensä. Sen pienemmän tilitoimiston pienelle tai keskisuurelle asiakkaalle tällainen yrityskauppa voi olla kohtalokas – ainakin mitä tulee oman taloushallinnon hoitoon.

Vastaamalla näihin kolmeen kysymykseen tiedät, kannattaako sinun jäädä yrityskauppojen myötä syntyneeseen uuteen tilitoimistoon vai vaihtaa palveluntarjoajaa:

1. Pystyykö uusi tilitoimisto pitämään alkuperäisen tilitoimistosi asiakaslupaukset?
Jos yksi tilitoimiston valinnan perusteistasi oli esimerkiksi henkilökohtainen palvelu, miten tämä lupaus toteutuu uudessa tilitoimistossa ihan oikeasti

2. Hinnoitteleeko uusi tilitoimisto pienet ja keskisuuret yrittäjät ulos asiakaskunnastaan?
Tämä on tietenkin kriittinen kysymys lähinnä PK-yrityksille.

3. Viestittiinkö tulevasta muutoksesta asianmukaisesti ja riittävän ajoissa?
Tämä kysymys on tärkeä siksi, että jos tilitoimistosi ei pitänyt luottamusta yllä edes tällä itsestäänselvällä ja perustavalla tavalla, luottamuspula voi alkaa kalvaa asiakassuhdetta myös muilta osin.

Meille on tullut asiakkaita muista tilitoimistoista monista syistä. Tiedämme siis kokemuksesta, miten raskaalta ja hankalalta tilitoimiston vaihtaminen voi tuntua. Uuden tilitoimiston valintakaan kun ei ole ihan helppo juttu.

Tiedämme kokemuksesta myös sen, ettei tilitoimiston vaihdon tarvitse sittenkään olla kovin mutkikasta. Tärkeää on kuitenkin toimia nopeasti, asioilla kun on taipumus ennemmin pahentua kuin parantua ajan kuluessa.

Mikäli mietit tilitoimistosi vaihtoa, saat meiltä tukea ja apua sekä lisätietoa asiasta mm. artikkelistamme Onko tullut aika vaihtaa tilitoimistoa? Voit myös soittaa tai ottaa meihin yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Asian pohtiminen ääneen asiantuntijamme kanssa ei maksa mitään.

Saatat pitää myös:

Kolmas kerta toden sanoo? Kustannustuen kolmas hakukierros käynnistyi

Kolmas kerta toden sanoo? Kustannustuen kolmas hakukierros käynnistyi

Kevään koronatilanteen vuoksi hallitus linjasi, että yrityksille tulisi avata uudelleen mahdollisuus kustannustuen hakemiseen. Kolmas hakukierros on parhaillaan käynnissä. Hakemuksia on jo nyt tullut enemmän ja hylkäyksiä aiempaa vähemmän. Katso, oletko oikeutettu tukeen!