Varmista tilitoimiston sopivuus myös yrityskaupasta johtuvan muutoksen jälkeen

Kirjoittanut: Suvi

Asiantuntija KLT, YAT
Julkaistu: syys 8, 2020

Aina Inkeri Ankeinen, tuo Pilvi Hämäläisen mainio sketsihahmo, tuli tunnetuksi muutosvastarinnan kiteyttävästä kysymyksestä: “Onko kaiken aina pakko muuttua?” Muutosvastarinnalla on monia syitä, mutta vastustus on erityisen suurta silloin, jos muutokseen ei ole voinut itse vaikuttaa eikä valmistautua.

Muutokset tilitoimistojen omistussuhteissa eivät ole ihan harvinaisia. Tavanomainen tilanne on oman taloushallinnon yrityksen myynti eläköitymisen yhteydessä. Tällöin asiakkaat yleensä siirtyvät melko ongelmattomasti uuden tilitoimiston asiakkaiksi.

Toinen tyypillinen tilanne kuvaa markkinataloutta laajemminkin, kun isot toimijat sulauttavat pienemmät itseensä. Sen pienemmän tilitoimiston pienelle tai keskisuurelle asiakkaalle tällainen yrityskauppa voi olla kohtalokas – ainakin mitä tulee oman taloushallinnon hoitoon.

Vastaamalla näihin kolmeen kysymykseen tiedät, kannattaako sinun jäädä yrityskauppojen myötä syntyneeseen uuteen tilitoimistoon vai vaihtaa palveluntarjoajaa:

1. Pystyykö uusi tilitoimisto pitämään alkuperäisen tilitoimistosi asiakaslupaukset?
Jos yksi tilitoimiston valinnan perusteistasi oli esimerkiksi henkilökohtainen palvelu, miten tämä lupaus toteutuu uudessa tilitoimistossa ihan oikeasti

2. Hinnoitteleeko uusi tilitoimisto pienet ja keskisuuret yrittäjät ulos asiakaskunnastaan?
Tämä on tietenkin kriittinen kysymys lähinnä PK-yrityksille.

3. Viestittiinkö tulevasta muutoksesta asianmukaisesti ja riittävän ajoissa?
Tämä kysymys on tärkeä siksi, että jos tilitoimistosi ei pitänyt luottamusta yllä edes tällä itsestäänselvällä ja perustavalla tavalla, luottamuspula voi alkaa kalvaa asiakassuhdetta myös muilta osin.

Meille on tullut asiakkaita muista tilitoimistoista monista syistä. Tiedämme siis kokemuksesta, miten raskaalta ja hankalalta tilitoimiston vaihtaminen voi tuntua. Uuden tilitoimiston valintakaan kun ei ole ihan helppo juttu.

Tiedämme kokemuksesta myös sen, ettei tilitoimiston vaihdon tarvitse sittenkään olla kovin mutkikasta. Tärkeää on kuitenkin toimia nopeasti, asioilla kun on taipumus ennemmin pahentua kuin parantua ajan kuluessa.

Mikäli mietit tilitoimistosi vaihtoa, saat meiltä tukea ja apua sekä lisätietoa asiasta mm. artikkelistamme Onko tullut aika vaihtaa tilitoimistoa? Voit myös soittaa tai ottaa meihin yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Asian pohtiminen ääneen asiantuntijamme kanssa ei maksa mitään.

Saatat pitää myös:

Asiakastyytyväisyyskysely: “Loistavaa työtä!”

Asiakastyytyväisyyskysely: “Loistavaa työtä!”

Me Riihimäen Tilitoimistossa summasimme taannoin paitsi kulunutta vuotta, myös menestymistämme ylipäänsä teettämällä loppusyksystä asiakaskyselyn. Tulokset olivat pääsääntöisesti hyviä. Avaamme tässä artikkelissa kyselyn tuloksia ja vastaamme asiakkailtamme tulleisiin avoimiin kommentteihin.

YEL uudistuu, lisääntyvätkö kustannukset ja holhous?

YEL uudistuu, lisääntyvätkö kustannukset ja holhous?

Kesä kuumensi yrittäjät YEL-uudistusta koskevaan keskusteluun. Vaikka aihe on sittemmin viilentynyt muiden uutisten alle, se ei ole kadonnut mihinkään vaan etenee eduskunnassa aikataulun mukaisesti. Kokosimme yhteen yrittäjiä koskevien muutosten ja keskustelujen pääkohdat. Jottei totuus unohtuisi.

Ilahduta kirjanpitäjääsi -päivä tulee! Oletko valmis?

Ilahduta kirjanpitäjääsi -päivä tulee! Oletko valmis?

Meillä on radikaali ehdotus kaikille yrittäjille: yrittäjän kalenterin totaalinen uudistus! Koska uusien tapojen opettelu on hidasta puuhaa, aloitetaan pienin askelin. Ensimmäinen niistä on Ilahduta kirjanpitäjääsi -päivän viettäminen joka kuun 26. päivä. Merkitsethän päivämäärän heti muistiin kalenteriisi.