Blogi teki Pupulandian Jenni Rotosesta yrittäjän

Kirjoittanut: Riihimäen Tilitoimisto

Julkaistu: loka 19, 2020

Päädyin yrittäjäksi oikeastaan vähän vahingossa

Blogiharrastuksesta tuli muutaman mutkan kautta ammatti ja samalla ajauduin itse yrittäjyyden tielle. En ollut koskaan suunnitellut yrittäjän uraa, mutta enää en osaisi oikein kuvitella tekeväni mitään muutakaan.

Nautin työstäni ja sen mukanaan tuomasta vapaudesta, mutta yrittäjänä omille harteille lankeavat myös kaikenlaiset verotukselliset selvittelyt ja kirjanpidolliset hommat. Luovan työn tekijälle pakolliset paperityöt ovat kaikkein epämieluisin osuus omassa ammatissa, joten luovutan mieluusti vastuun niistä jollekulle toiselle, joka osaa hommansa. Tuntuisi hölmöltä käyttää valtavasti kallisarvoista aikaansa puuduttavalta tuntuvaan selvittelyyn ja paperisotaan, kun osaava ihminen tekee saman homman tuossa tuokiossa. Siitä osaamisesta maksan ilolla.

Arvostan Riihimäen Tilitoimistossa erityisesti sitä, millaisella lempeydellä ja kärsivällisyydellä tällaista luovaa ja kiireistään johtuen hajamielistä touhottajaa jaksetaan paimentaa ja ohjeistaa. Mainitsin kirjanpitäjälle jo yhteistyömme alkutaipaleella, että minä olen sellainen ihminen, jota saa ja todennäköisesti myös pitää muistutella, jos kuitteja ei ole muistettu toimittaa ajallaan tai jotakin pitäisi ymmärtää hoitaa. On ollut ihana huomata, että yhteistyömme toimii hienosti juuri näin. Katja ja Niina jaksavat tarvittaessa neuvoa sekä kärsivällisesti muistutella ja kysellä perään.

Hyvä kirjanpitäjä on kullanarvoinen löytö ja pidän suuressa arvossa sitä, että tiedän voivani luottaa siihen, että yritykseni asioista pidetään Riihimäen tilitoimistossa hyvää huolta.

 Jenni Rotonen

Kirjoittaja on suositun ja palkitun Pupulandia-blogin perustaja, bloggaaja ja someammattilainen.

Saatat pitää myös:

YEL uudistuu, lisääntyvätkö kustannukset ja holhous?

YEL uudistuu, lisääntyvätkö kustannukset ja holhous?

Kesä kuumensi yrittäjät YEL-uudistusta koskevaan keskusteluun. Vaikka aihe on sittemmin viilentynyt muiden uutisten alle, se ei ole kadonnut mihinkään vaan etenee eduskunnassa aikataulun mukaisesti. Kokosimme yhteen yrittäjiä koskevien muutosten ja keskustelujen pääkohdat. Jottei totuus unohtuisi.

Ilahduta kirjanpitäjääsi -päivä tulee! Oletko valmis?

Ilahduta kirjanpitäjääsi -päivä tulee! Oletko valmis?

Meillä on radikaali ehdotus kaikille yrittäjille: yrittäjän kalenterin totaalinen uudistus! Koska uusien tapojen opettelu on hidasta puuhaa, aloitetaan pienin askelin. Ensimmäinen niistä on Ilahduta kirjanpitäjääsi -päivän viettäminen joka kuun 26. päivä. Merkitsethän päivämäärän heti muistiin kalenteriisi.