Tilitoimisto tutkii, selvittää ja opastaa. Myös lakimuutoksissa

Kirjoittanut: Niina

TJ, asiantuntija KLT
Julkaistu: syys 26, 2019

1.4.2020 astui voimaan uusi verkkolaskulaki. Uuden lain myötä yritys voi vaatia kaikki ostolaskunsa verkkolaskuina. 

Uusi verkkolaskulaki tarkoittaa käytännössä sitä, ettei yrittäjän tarvitse ottaa vastaan eikä maksaa muita kuin verkkolaskuja. Vastaanotetuille laskuille voidaan myös vaatia entistä tarkempia tietoja, kuten sopimusnumeroa tai laskun perusteena olevaa kilpailutuksen numeroa.

Lasku voidaan vaadittujen tietojen puuttuessa hylätä. Tämä on erityisen tärkeää tietää, mikäli sinun yrityksesi laskuttaa valtionhallinnon organisaatioita.

On myös tärkeää tietää, mitä uudistus ei tarkoita. Lakimuutos ei pakota laskujen vastaanottamiseen verkkolaskuina. Yritykset saavat itse päättää laskujen vastaanottotavan. Laskuttajan on kuitenkin noudatettava laskutettavan yrityksen vaatimusta laskun vastaanottotavasta. Mikäli laskutettava yritys haluaa laskut verkkolaskuina, tätä vaatimusta tulee noudattaa.

Yrityksen taloushallinto on yrittäjälle haasteellista ilman lakimuutoksiakin. Lakien, asetusten ja vakiintuneiden käytäntöjen muuttuessa tilitoimiston neuvontapalvelut ovat kultaakin kalliimpia. Ammattitaitoisen henkilökunnan lisäksi tilitoimistolta onkin syytä vaatia ennakkotietoa ja perehdytystä tulossa olevien muutosten osalta.

Yksilöllisen ja ennakoivan tuen lisäksi ajan tasalla oleva tilitoimisto varmistaa myös lakimuutosten edellyttämän muutokset sähköisissä kirjanpito-ohjelmissa. Esimerkiki toiminimiyrittäjälle ja pienelle osakeyhtiölle sopiva Finago Solo sisältää kaikki tärkeimmät uudistuksen mukanaan tuomat verkkolaskutuksen sisältökentät.

Yrittäjän tehtäväksi jää neuvon kysyminen tarvittaessa sekä siitä huolehtiminen, että asiakkaasi vaatimat tiedot tulevat laskuille.

Jos sinulla on jotain kysyttävää, jätä yhteystietosi ja viestisi alla olevalla lomakkeella ja me vastaamme sinulle.

Saatat pitää myös:

Asiakastyytyväisyyskysely: “Loistavaa työtä!”

Asiakastyytyväisyyskysely: “Loistavaa työtä!”

Me Riihimäen Tilitoimistossa summasimme taannoin paitsi kulunutta vuotta, myös menestymistämme ylipäänsä teettämällä loppusyksystä asiakaskyselyn. Tulokset olivat pääsääntöisesti hyviä. Avaamme tässä artikkelissa kyselyn tuloksia ja vastaamme asiakkailtamme tulleisiin avoimiin kommentteihin.

YEL uudistuu, lisääntyvätkö kustannukset ja holhous?

YEL uudistuu, lisääntyvätkö kustannukset ja holhous?

Kesä kuumensi yrittäjät YEL-uudistusta koskevaan keskusteluun. Vaikka aihe on sittemmin viilentynyt muiden uutisten alle, se ei ole kadonnut mihinkään vaan etenee eduskunnassa aikataulun mukaisesti. Kokosimme yhteen yrittäjiä koskevien muutosten ja keskustelujen pääkohdat. Jottei totuus unohtuisi.

Ilahduta kirjanpitäjääsi -päivä tulee! Oletko valmis?

Ilahduta kirjanpitäjääsi -päivä tulee! Oletko valmis?

Meillä on radikaali ehdotus kaikille yrittäjille: yrittäjän kalenterin totaalinen uudistus! Koska uusien tapojen opettelu on hidasta puuhaa, aloitetaan pienin askelin. Ensimmäinen niistä on Ilahduta kirjanpitäjääsi -päivän viettäminen joka kuun 26. päivä. Merkitsethän päivämäärän heti muistiin kalenteriisi.