Finago Solo on toiminimiyrittäjän ja pienen osakeyhtiön sähköinen kirjanpitäjä

Kirjoittanut: Niina

TJ, asiantuntija KLT
Julkaistu: huhti 15, 2020

Yritysten taloushallinto on tehnyt digiloikkia muun maailman mukana. Yritysten taloushallinnon palvelut – kirjanpito, palkanlaskenta, verotus yms. – voidaan kaikki nykyisin hoitaa sähköisesti. Meillä Riihimäen Tilitoimistossa on käytössä pk-yrittäjiä palveleva kotimainen Finago Solo, joka on hyvä apuväline niin pienyrittäjän kuin tämän kirjanpitäjänkin digitaalisessa taloushallinnossa.

Finago Solo -kirjanpito-ohjelmisto tarjoaa pk-yrittäjälle monia hyötyjä:

 • voit tehdä ja lähettää myyntilaskusi
 • voit vastaanottaa ostolaskusi verkkolaskuina
 • voit kirjata postitse tai sähköpostitse saamasi laskut maksettavaksi
 • voit kuvata yrityskortillasi maksamiesi ostojen kuitit ja lisätä ne kirjanpito-ohjelmaan

Oma toimintasi tehostuu ja yrityksesi tulojen ja kulujen pitäminen hallinnassasi helpottuvat. Samalla kirjanpitäjäsi tietää, että kaikki taloushallinnon aineistot ovat varmasti saatavilla silloin, kun niitä tarvitaan.

Aivan oikein, tarvitset ohjelmistoista huolimatta edelleen myös tilitoimistoa – tai oikeammin sellaisessa työskentelevän henkilön taloushallinnon asiantuntijuutta. Siinä missä yrittäjän velvoitteisiin kuuluu toimittaa Solo-aineisto kirjanpitäjälle, kirjanpitäjällä on koko joukko taloushallinnon toimenpiteitä suoritettavana omassa päässään, kuten

 • saadun aineiston käsittely,
 • tarvittavien raporttien laadinta, sekä
 • oma-aloitteisten verojen veroilmoituksen laadinta.

Kirjanpitäjä toimii aina asiakasyrittäjänsä etujen mukaisesti ja pitää huolta tämän yrityksen taloudellisesta tilanteesta. Meidän vastuullamme on siten tarkistaa lähettämäsi aineiston oikeellisuus ja huolehtia siitä, että saat kaikki tarvittavat vähennykset niin arvonlisäverossa kuin verotuksessakin.

Finago Solo sopii kaikille yrittäjille, jotka hoitavat kirjanpitonsa maksuperusteisesti. Se sopii siis toiminimiyrittäjille, yhdistyksille sekä sellaisille osakeyhtiöille, joiden liikevaihto on pysyy alle puolessa miljoonassa vuosittain.

Solon hinta on 100€/kk (alv 0%). Hinta sisältää ohjelman käytön lisäksi tilitoimistomme veloituksen. Vinkit omaan toimintaasi verottajan näkökulmasta saat meiltä kaupan päälle, samoin kuin ennakkoverojen seuraamisen siten, ettei ikäviä lisäveroyllätyksiä tule. Koskaan.

 • Tässä vielä pieni muistilista Finago Solon käyttäjälle:
 • Lähetä myyntilaskut päivittäin.
 • Kuvaa kuitit niin ikään päivittäin.
 • Vastaanota ja vahvista ostolaskuja maksuun – joka päivä.
 • Tarkasta kerran viikossa maksamattomat myyntilaskut. Muistuta tai siirrä perintään.
 • Vertaa (tarkasta) kuvaamiasi kuitteja tiliotteelle tulleisiin kuluihin. Kerran viikossa riittää.
 • Lähetä joka kuukausi valmis aineisto kirjanpitäjälle.

Haluaisitko kokeilla? Ota yhteyttä alta löytyvällä lomakkeella, niin kerromme lisää!

Saatat pitää myös:

YEL uudistuu, lisääntyvätkö kustannukset ja holhous?

YEL uudistuu, lisääntyvätkö kustannukset ja holhous?

Kesä kuumensi yrittäjät YEL-uudistusta koskevaan keskusteluun. Vaikka aihe on sittemmin viilentynyt muiden uutisten alle, se ei ole kadonnut mihinkään vaan etenee eduskunnassa aikataulun mukaisesti. Kokosimme yhteen yrittäjiä koskevien muutosten ja keskustelujen pääkohdat. Jottei totuus unohtuisi.

Ilahduta kirjanpitäjääsi -päivä tulee! Oletko valmis?

Ilahduta kirjanpitäjääsi -päivä tulee! Oletko valmis?

Meillä on radikaali ehdotus kaikille yrittäjille: yrittäjän kalenterin totaalinen uudistus! Koska uusien tapojen opettelu on hidasta puuhaa, aloitetaan pienin askelin. Ensimmäinen niistä on Ilahduta kirjanpitäjääsi -päivän viettäminen joka kuun 26. päivä. Merkitsethän päivämäärän heti muistiin kalenteriisi.