Oletko sinä oikeutettu yritysten kustannustukeen? Hakuaika päättyy 26.2.

Kirjoittanut: Niina

TJ, asiantuntija KLT
Julkaistu: tammi 15, 2021

Syksyn koronatilanteen vuoksi hallitus linjasi, että yrityksille tulisi avata uudelleen mahdollisuus kustannustuen hakemiseen. Toinen hakukierros on parhaillaan käynnissä. Se päättyy 26.2.2021. Tuki kohdistuu takautuvasti ajalle 1.6. – 31.10.2020.

Toisen kierroksen hakukriteerit ovat aiemmasta hieman löystyneet. Tuki kohdennetaan edelleen toiminnassa oleviin yrityksiin. Korvattavien kulujen määrittelyä on tarkennettu ja tukikautta on pidennetty. Myös toiminnan mukauttamista tulevaisuuteen tuetaan.

Yritykset, säätiöt ja yhdistykset, joiden liikevaihto on COVID-19-pandemian vuoksi pudonnut merkittävästi ja joilla on “vaikeasti sopeutettavia tukikauteen kohdistuvia palkka- ja muita kuluja”, voivat hakea tukea. Yrityksen koolla tai yhtiömuodolla ei ole merkitystä, mutta säätiön tai yhdistyksen tulee harjoittaa liiketoimintaa tukea saadakseen.

Tukea myönnetään harkinnanvaraisesti myös toimialarajauksen ulkopuolelle

Tee näin, kun mietit tuen hakemista:

  1. Selvitä, kuuluuko yrityksesi toimialarajauksen piiriin. Valtiokonttorin toimiala-sivulta voit tarkistaa, myönnetäänkö tukea omalle toimialallesi. Päätoimialat näkyvät julkisina tietoina myös Patentti- ja rekisterihallituksen sekä Verohallinnon YTJ-yrityshaussa. Voit käyttää apunasi myös Tilastokeskuksen toimialaluokitusta.

  2. Mikäli omaa toimialaasi ei löydy toimialalistasta, voit silti olla oikeutettu tukeen harkinnanvaraisesti. Tällöin liikevaihdon laskulle on esitettävä erittäin painavat, koronaepidemiaan liittyvät syyt.

Nyrkkisääntönä edellä mainittujen lisäksi seuraavien edellytysten tulee täyttyä tuen saamiseksi:

  1. Tukikauden liikevaihto on pudonnut enemmän kuin 30% vertailukauteen verrattuna.

  2. Tukikauteen (1.6. – 31.10.2020) kohdistuu lopullisia palkka- tai joustamattomia kuluja ja menetyksiä, joita on vaikea sopeuttaa.

  3. Kustannustuen suuruus on vähintään 2000 euroa. Myönnettävän kustannustuen määrää voit arvioida kustannustukilaskurilla.

  4. Kustannustuen myöntämiselle ei ole mitään sitä koskevassa laissa tarkoitettua estettä.

Me autamme sinua mielellämme tarkistamaan yrityksesi liikevaihtoon liittyvät avainluvut. Olemme apunasi myös hakemuksen täyttämisessä.

Lisätietoa yritysten kustannustuen hakemisesta, hakuohjeet ja hakulomakkeen löydät Valtiokonttorin kustannustukisivuilta.

Saatat pitää myös:

Asiakastyytyväisyyskysely: “Loistavaa työtä!”

Asiakastyytyväisyyskysely: “Loistavaa työtä!”

Me Riihimäen Tilitoimistossa summasimme taannoin paitsi kulunutta vuotta, myös menestymistämme ylipäänsä teettämällä loppusyksystä asiakaskyselyn. Tulokset olivat pääsääntöisesti hyviä. Avaamme tässä artikkelissa kyselyn tuloksia ja vastaamme asiakkailtamme tulleisiin avoimiin kommentteihin.

YEL uudistuu, lisääntyvätkö kustannukset ja holhous?

YEL uudistuu, lisääntyvätkö kustannukset ja holhous?

Kesä kuumensi yrittäjät YEL-uudistusta koskevaan keskusteluun. Vaikka aihe on sittemmin viilentynyt muiden uutisten alle, se ei ole kadonnut mihinkään vaan etenee eduskunnassa aikataulun mukaisesti. Kokosimme yhteen yrittäjiä koskevien muutosten ja keskustelujen pääkohdat. Jottei totuus unohtuisi.

Ilahduta kirjanpitäjääsi -päivä tulee! Oletko valmis?

Ilahduta kirjanpitäjääsi -päivä tulee! Oletko valmis?

Meillä on radikaali ehdotus kaikille yrittäjille: yrittäjän kalenterin totaalinen uudistus! Koska uusien tapojen opettelu on hidasta puuhaa, aloitetaan pienin askelin. Ensimmäinen niistä on Ilahduta kirjanpitäjääsi -päivän viettäminen joka kuun 26. päivä. Merkitsethän päivämäärän heti muistiin kalenteriisi.