Oletko sinä oikeutettu yritysten kustannustukeen? Hakuaika päättyy 26.2.

Kirjoittanut: Niina

TJ, asiantuntija KLT
Julkaistu: tammi 15, 2021

Syksyn koronatilanteen vuoksi hallitus linjasi, että yrityksille tulisi avata uudelleen mahdollisuus kustannustuen hakemiseen. Toinen hakukierros on parhaillaan käynnissä. Se päättyy 26.2.2021. Tuki kohdistuu takautuvasti ajalle 1.6. – 31.10.2020.

Toisen kierroksen hakukriteerit ovat aiemmasta hieman löystyneet. Tuki kohdennetaan edelleen toiminnassa oleviin yrityksiin. Korvattavien kulujen määrittelyä on tarkennettu ja tukikautta on pidennetty. Myös toiminnan mukauttamista tulevaisuuteen tuetaan.

Yritykset, säätiöt ja yhdistykset, joiden liikevaihto on COVID-19-pandemian vuoksi pudonnut merkittävästi ja joilla on “vaikeasti sopeutettavia tukikauteen kohdistuvia palkka- ja muita kuluja”, voivat hakea tukea. Yrityksen koolla tai yhtiömuodolla ei ole merkitystä, mutta säätiön tai yhdistyksen tulee harjoittaa liiketoimintaa tukea saadakseen.

Tukea myönnetään harkinnanvaraisesti myös toimialarajauksen ulkopuolelle

Tee näin, kun mietit tuen hakemista:

  1. Selvitä, kuuluuko yrityksesi toimialarajauksen piiriin. Valtiokonttorin toimiala-sivulta voit tarkistaa, myönnetäänkö tukea omalle toimialallesi. Päätoimialat näkyvät julkisina tietoina myös Patentti- ja rekisterihallituksen sekä Verohallinnon YTJ-yrityshaussa. Voit käyttää apunasi myös Tilastokeskuksen toimialaluokitusta.

  2. Mikäli omaa toimialaasi ei löydy toimialalistasta, voit silti olla oikeutettu tukeen harkinnanvaraisesti. Tällöin liikevaihdon laskulle on esitettävä erittäin painavat, koronaepidemiaan liittyvät syyt.

Nyrkkisääntönä edellä mainittujen lisäksi seuraavien edellytysten tulee täyttyä tuen saamiseksi:

  1. Tukikauden liikevaihto on pudonnut enemmän kuin 30% vertailukauteen verrattuna.

  2. Tukikauteen (1.6. – 31.10.2020) kohdistuu lopullisia palkka- tai joustamattomia kuluja ja menetyksiä, joita on vaikea sopeuttaa.

  3. Kustannustuen suuruus on vähintään 2000 euroa. Myönnettävän kustannustuen määrää voit arvioida kustannustukilaskurilla.

  4. Kustannustuen myöntämiselle ei ole mitään sitä koskevassa laissa tarkoitettua estettä.

Me autamme sinua mielellämme tarkistamaan yrityksesi liikevaihtoon liittyvät avainluvut. Olemme apunasi myös hakemuksen täyttämisessä.

Lisätietoa yritysten kustannustuen hakemisesta, hakuohjeet ja hakulomakkeen löydät Valtiokonttorin kustannustukisivuilta.

Saatat pitää myös:

Miten tunnistat hyvän kirjanpitäjän?

Miten tunnistat hyvän kirjanpitäjän?

Havahduimme hiljattain siihen, että jotkut kirjanpitäjät saattavat kysellä perusasioita Facebookin kirjanpitäjille tarkoitetuissa ryhmissä. Siis ihan peruskirjausten tekemisestä lähtien. Siksi listasimme viisi asiaa, joista tunnistat hyvän ja luotettavan kirjanpitäjän tai tilitoimiston.

10 syytä ottaa käyttöön sähköinen kirjanpito

10 syytä ottaa käyttöön sähköinen kirjanpito

Yrittäjä, onko sähköinen kirjanpito sinulle kirosana? Asia on ehkä käynyt mielessä, mutta siirtyminen, hinnoittelu, ja sähköisen kirjanpidon tekeminen käytännössä tuntuvat epämääräisiltä? Kun otat Procountorin käyttöön toukokuun loppuun mennessä, säästät käyttöönotossa yli 300 euroa!

Kolmas kerta toden sanoo? Kustannustuen kolmas hakukierros käynnistyi

Kolmas kerta toden sanoo? Kustannustuen kolmas hakukierros käynnistyi

Kevään koronatilanteen vuoksi hallitus linjasi, että yrityksille tulisi avata uudelleen mahdollisuus kustannustuen hakemiseen. Kolmas hakukierros on parhaillaan käynnissä. Hakemuksia on jo nyt tullut enemmän ja hylkäyksiä aiempaa vähemmän. Katso, oletko oikeutettu tukeen!